Maiskolber med kryddersmør

Allerede nå har de ferske maiskolbene kommet til butikkene – makan til nytelse!

Maiskolbene kan både kokes, stekes og grilles – aller raskest går det om du kjører en liten kombinasjon: Rens dem, trekk i lettsaltet vann i fem minutter, og gjør ferdig jobben med litt smør eller olje i panna eller på grillen. Maiskolber (du bruker selvfølgelig sous vide-varianten om du ikke finner ferske) er selvfølgelig godt bare med smør og salt, men enda bedre med kryddersmør! Og det trenger du ikke bruke 40 kroner på å kjøpe på butikken, du lager det jo veldig enkelt selv. Smøret holder seg fint i kjøleskap i minst en uke, så lag gjerne nok så du har til flere grillmiddager – det er også nydelig på grillet kjøtt, eller på bakepotet.

IMG_1482

Du trenger (for eksempel):

  • 100 g smør
  • 2 ss friske urter etter smak og tilgjengelighet – her kan du for eksempel labbe barbein til nærmeste gresstust og se etter strandløk!
  • 1 ts honning
  • 1/2 ts hakket chili eller chiliflak
  • Litt frisk sitronsaft
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 presset hvitløksfedd
  • salt og pepper

Bruk mykt, romtemperert smør. Hakk urtene og mos alt sammen med skje. Eller, du kan smelte smøret, blande inn ingrediensene og så sette det hele kaldt i kjøleskapet, så du kan skjære det kalde kryddersmøret i pene skiver. Godt blir det uansett!

IMG_1480

NAM, noe så deilig!

Psst! Se også:

 

 

Reklame

3 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s