Grillet tynnribbe med baconpaprika, stuet grønnkål og sopp

Ribbe er fantastisk på grillen! Her hadde jeg kjøpt et ferdig renset stykke tynnribbe (pork belly) på butikken – uten bein, svor og det ytterste fettlaget. Dette kan du enkelt gjøre selv, eller du kan grille ribba som den er, med rutet svor og det hele.

Du trenger:

(til to personer)

 • 500 g tynnribbe
 • 2 stk hvit paprika
 • 1/2 pakke grønnkål
 • 250 g sopp
 • 4 skiver bacon
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 dl fløte
 • 1 ss smør
 • Salt og pepper
 • Noen cherrytomater

Slik gjør du:

Del ribben i håndterlige biter, gjerne så store som mulig, og krydre med salt og pepper.  Surr baconskiver rundt paprikaene og grill sammen med kjøttet. Ribben er gjennomstekt når den viser ca 62 grader om du har steketermometer. La kjøttet hvile ti minutter før du skjærer i skiver. Del hvitløksfeddet i to og smør stekepannen med det. Surr sopp og grønnkål i smør i panna til kålen faller sammen. Du kan gjerne ha i cherrytomatene også, eller server dem rå ved siden av. Hell fløte over sopp og kål og gi et oppkok. Krydre med salt og pepper. God middag!

pork belly grønnkål og soppstuing

Se også:

 

 

Reklame

2 kommentarer Legg til din

 1. Tilbaketråkk: Côte de beuf – Båtmat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s