Plukk selv: strandløk

Det er noe så deilig tilfredsstillende ved å plukke sin egen mat fritt i naturen. Disse gratis godbitene har du helt sikkert sett – men kanskje du ikke visste at du kunne spise dem? Strandløk vokser, litt sånn som navnet sier, overalt langs kysten. Du kan bruke dem som erstatning for hvitløk eller annen løk. De ligner litt på gressløk der de står i grøftekanten – med lignende rosa blomster nå midt på sommeren.

IMG_3603

Akkurat nå er det blomsten og løken du kan spise, tidligere på året er også stilken fin å bruke i maten. Er du i tvil om det er strandløk du finner, er det bare å lukte på den – det skal lukte som det smaker: som en slags mellomting mellom hvitløk og gressløk.

IMG_2769

Plukk ut den hvite løken og fjern det ytterste laget, hakk den opp og bruk den som krydder på maten. Blomstene eller knollene er også fine å pynte maten med, eller du kan smuldre dem over tallerkenen.

IMG_2773

Vi brukte dem som garnityr på en carpaccio av rødbeter, og det ble helt nydelig!

IMG_2781

Denne deilige retten var det min kompis Jarle som lagde til meg. Det er supergodt, og enkelt: skjær kokte rødbeter i skiver og strø skivet fetaost, brunede pinjekjerner, og hakket strandløk over. Sprinkle en god olje på toppen og krydre med salt og pepper. Klar, ferdig, forrett!

Psst! Mer du kan plukke selv? Se her:

 

 

 

 

 

 

 

Reklame

4 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s