Ramen med kylling og sopp

Man skjønner at det er noe helt spesielt med ramen når det bare i Oslo finnes tre (eller kanskje er det flere?) egne ramen-restauranter. Det er ikke så rart, egentlig. Ramen blir liksom umami i en bolle. Det smaker rett og slett fantastisk, og det er både sunt og enkelt, selv om det tar litt tid om du lager buljongen fra bunnen av. Kjøp kylling av god kvalitet, for eksempel Stange-kylling. Du kan også bruke svinekjøtt. Dette er en ganske enkel variant der alt bortsett fra eggene kan lages i samme kjele. Orker du ikke koke kraft, jukser du bare med kyllingfond eller buljong.

IMG_1667

Du trenger:

(til 4 personer)

 • To rå kyllinglår
 • 1/2 gul løk
 • 2 gulrøtter
 • 5 ferske asparges
 • 300 g sopp, for eksempel østerssopp eller sjampinjong
 • 2 kinesisk hvitløk (eller 3 hvitløksfedd)
 • 1 rød chili
 • 2 ss kyllingfond etter smak
 • 1 ts revet limeskall (bare det grønne)
 • 2 cm fersk ingefær
 • 2 ss misopasta
 • 1 stjerneanis
 • 1/2 pk ramennudler
 • 2 egg
 • 2 vårløk
 • En neve frisk koriander
 • 1 ss olje

Slik gjør du:

Fres hakket løk, hvitløk, en av gulrøttene og chili i olje. Hell på vann til kjelen er halvfull. Ha kyllingen i kjelen sammen med revet ingefær, stjerneanis, noen korianderblader, kyllingfond og misopasta. La kyllingen koke til den er mør (ca 45 minutter). Du kan etterfylle vann underveis om det trengs. Ta opp kyllinglårene og legg til avkjøling mens kraften koker videre. Når kjøttet er så avkjølt at det er håndterlig, rens kyllingkjøttet og skjær i biter som du setter til side. Ha bein og skinn tilbake i kjelen og kok videre, gjerne en time, eller så lenge du gidder. Sil kraften og kast bein, skinn og grønnsaker. Kok egg til de er smilende (ca 6 minutter). Skjær den andre gulroten i skiver og ha i suppen sammen med sopp, asparges og vårløk. Kok nudlene direkte i suppen. Ha i kyllingskivene igjen. Server med smilende egg og frisk koriander. Nydelig!

Psst! Se også:

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s