Rødbetspagetti med edamame og parmesan

Spagetti av rødbeter? Ja, absolutt!

I Sverige får du kjøpt ferdig strimlet rødbete, men du kan rive rå rødbeter selv med en grønnsaksstrimler, eller prøve med kniv eller råkostjern. Et fargerikt, sunt og deilig alternativ til pasta, enten alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Du trenger:

  • 250 g strimlet rødbete
  • 1/2 pakke edamamebønner (uten skall)
  • Salt og pepper
  • 50 g revet parmesan (kan byttes ut med geitost, for eksempel chèvre)
  • Evt. et hvitløksfedd, friske urter og pinjekjerner

rødbetpasta

Rødbetspagettien kan du enten koke to minutter i lettsaltet vann, eller enda bedre: fres et par hvitløksfedd i varm olje i panna, ha i rødbetstrimlene og stek til de er ganske myke. Ha i edamamebønnene det siste minuttet. Bland inn en teskje god olivenolje, krydre med revet parmesan, flaksalt og pepper. Parmesanen kan også byttes ut med chèvre eller fetaost. Rist gjerne noen pinjekjerner og ha over også. Noen friske urter på toppen er godt (prøv gjerne strandløk som du plukker selv, eller du kan blande inn ruccola).

Se også:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s