Kokt artisjokk med vinaigrette

Jeg blir salig når de har artisjokk i grønnsaksdisken. Da vet jeg hvilken nytelse som venter oss – og jeg har så mange gode minner fra akkurat denne superenkle, nydelige retten. Som den første gangen jeg fikk det servert, en sen sommerkveld i Frankrike da kompis Gunnar lærte meg hvordan det hele skal gjøres: plukk av bladene, dypp i vinaigrette og salt og skrap ut kjøttet fra den nederste delen av bladet med tennene. Spis deg inn til selve indrefileten: artisjokkhjertet.

ArtisjokkIMG_1449
Klart for kos!

Du trenger:

(til to personer som forrett)

  • To artisjokker
  • 1 dl god olivenolje
  • 1/4 rød chili
  • 1 hvitløksfedd
  • Saften av 1 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts flytende honning
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du:

Skjær stilken av artisjokkene og kok dem i saltet vann i ca 40 minutter, til de nederste bladene løsner lett. Hakk chili og hvitløk og rør inn i de øvrige ingrediensene til vinaigretten. Ta artisjokkene opp av vannet og la dem renne av seg. Legg på tallerkener og fjern det ytterste bladlaget.

ArtisjokkIMG_1470

Ta av ett og ett blad og dypp den nederste delen i vinaigrette og salt. Skrap ut kjøttet med tennene. Fortsett til du kommer til «blomsten» med tynne, lillaaktige blader ogStråder – dem vil du ikke spise.

ArtisjokkIMG_1477

Skjær og skrap vekk trådene fra artisjokkhjertet. Hell over vinaigrette og nyt!

ArtisjokkIMG_1479

God middag!

PS! Se også:

 

 

 

Reklame

3 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s