Pannestekt kylling med fløtegratinerte poteter

Mange båt- og campingfolk er veldig opptatt av Omnia-ovnen sin. Vår er også i bruk, men primært til å varme rundstykker, rett og slett fordi jeg har funnet ut at veldig mye mat blir super uten å trenge ovn i det hele tatt. Men det finnes et hederlig unntak: fløtegratinerte poteter. Jeg vet ikke hva det er, men de blir liksom enda bedre i fritidsovnen.

Kyllingbryst er definitivt best med skinn – og noen ganger stuffer jeg dem med en blanding av cottage cheese, sitronsaft, hvitløk og timian og/eller rosmarin (prøv det – det hever det hele mange hakk!). Uansett får kylling alltid en runde med sitron, urter og hvitløk hos meg, og da kan grillkrydderet de bruker i kjøttdisken bare gå skamfullt og legge seg.

Denne supergode middagen blir like god på grillen, men hos oss foregikk alt på blusset denne gangen.

IMG_1500 2

Du trenger:

(Til to personer)

 • To kyllingbryst, gjerne Stange-kylling eller lignende
 • 1/2 sitron
 • Ca 500 gram potet, gjerne ferskpotet
 • 1 ss smør
 • 4 hvitløksfedd (to til potetene, to til kyllingen)
 • 1 ts olivenolje
 • 1,5 dl matfløte
 • Litt frisk eller 2 ts tørket timian og/eller rosmarin og/eller provencekrydder
 • 70 g revet ost
 • Salt og pepper
 • Grønnsaker som tilbehør (jeg stekte småpaprika, sopp og asparges i panna med kyllingen (de kan like gjerne grilles i aluminiumsform med litt olje og krydder).

Slik gjør du:

Tørk av kyllingfiletene med kjøkkenpapir og gni dem inn med en blanding av sitronsaft, olje, presset hvitløk, timian, salt og pepper. Her kan du lyxe det opp ved å forsiktig løsne skinnet og dytte cottage cheese og krydderurtert inn, som nevnt over, men det er ikke noe must. Vask potetene (jeg gidder ikke skrelle dem, skallet er jo godt, jo!) og skjær dem i tynne skiver. Har du hastverk, kan du halvkoke potene først, gjerne i fløten. Smør Omnia-ovnen med smør og ha i potetene. Bland fløte, hvitløk og tørket krydder og hell over potene. De skal være nesten helt dekket. Ha ost på toppen og krydre med salt og pepper. Sett lokket på og stek til potene er møre. Pass på varmen så det ikke svir seg.

Stek kyllingbrystene i både smør og olje (da spruter det nemlig ikke) på sterk varme på begge sider til de har stekeskorpe. Skru ned varmen, legg på lokk og la dem kosesteke i ca 8 minutter til de er gjennomstekt tvers igjennom, eventuelt sammen med grønnsakene). Har du steketermometer skal temperaturen være ca 68 grader. Server med grønnsaker – god middag!

Psst! Vil du løfte paprikaen et hakk, kan du fylle den med kremost, slik vi gjorde i dette innlegget.

Se også:

Reklame

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s