Grillet kyllingfilet med smørdampet svartkål

Kyllingfilet på grillen trenger definitivt ikke å bli tørt og kjedelig! Gi middagen litt ekstra kjærlighet før du slenger den på glørne, så blir det både saftig og supergodt. Dampet svartkål – forøvrig en av de sunneste grønnsakene du kan forsyne kroppen din med – blir nydelig ved siden av.

Til kyllingen trenger du:

 • 2 kyllingfileter, gjerne med skinn
 • Saften av 1/2 sitron
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 ss olje
 • Salt og pepper
 • Friske urter, gjerne timian, om du har

Til svartkålen trenger du:

 • 1 pakke svartkål
 • 2 ss smør
 • 2 hvitløksfedd
 • En neve ristede pinjekjerner
 • 2 ss revet parmesan

grillet kyllingfilet med svartkål

Slik gjør du:

Bland olje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper og gni inn kyllingfiletene (eller la dem marinere en stund i blandingen i en plastpose). Grill først på sterk varme på begge sider et par minutter. Hev grillristen og stek kyllingen ferdig på indirekte varme til de er ferdige. Har du steketermometer, skal temperaturen være 68 grader. Slå evt. på filetene med en skje og kjenn at de føles faste tvers igjennom før du tar dem av grillen.

Skyll og rens svartkålen og skjær i biter. Del det ene hvitløksfeddet i to og smør stekepannen med det. Ha i kålen, press hvitløksfeddene over, tilsett smøret og hell på vann til det dekker ca 1 cm opp. Kok opp til alt vannet har fordampet. Rør underveis. Rør inn ristede pinjekjerner og revet parmesan, og krydre med salt og pepper.

Server gjerne med andre grillede grønnsaker, eller flott deg med grillet halloumi som tilbehør. Vår middag ble servert med grillet paprika, cherrytomater og rødbetspirer. God middag!

Se også:

 

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s