Kremet spagetti med sopp

Jeg kan ikke holde på en hemmelighet heller, kan jeg vel? På rusletur på en av Hvaler-øyene i går fant vi årets første kantareller. O, lykke! De har hatt det ganske tørt, så de var nesten lysegule der de sto nedi gresset, og vanskelige å få øye på. Det er tidlig i sesongen, men vi fikk akkurat nok til en fin, liten panne.

IMG_3224

Her hadde vi jo mange valg – smørstekt og rett på brødskiva? Sopprisotto, omelett, eller kanskje en pizza? Denne gangen ble det pasta – og det ble helt nydelig!

Du trenger:

(til to personer)

 • 200 g spagetti, gjerne fullkorn
 • ca 300 g sopp – eller det du var så heldig å finne
 • 1/2 buljongterning, aller helst umami (det kjøper jeg i Sverige, hamstre når du er der!), men også grønnsaks- eller kyllingbuljong kan funke
 • 1 dl crème fraîche
 • 1 dl matfløte
 • 1 dl hvitvin (kan droppes)
 • 1/4 løk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 ss smør
 • Salt og pepper
 • 50 g ost, gjerne parmesan
 • Friske urter, gjerne timian om du har

Slik gjør du:

Rens soppen og forvell den i stekepanna (tørr panne, varm soppen til væsken i soppen koker ut og soppen blir fast). Vår sopp var ganske tørr, så jeg hadde i noen skjeer vann for å hjelpe den på vei. Ta soppen ut igjen. Hakk løk og hvitløk og fres i smør til løken er myk. Ha i soppen igjen, eventuelt med litt mer smør så den får stekeskorpe, hell over hvitvin (kan erstattes med vann) og buljongterning. Kok opp og rør til buljongterningen har løst seg opp og væsken har kokt inn.  Rør inn crème fraîche og matfløte og kok forsiktig opp igjen. Smak til med pepper (sausen blir sannsynligvis salt nok av buljongen). Kok spagetti i rikelig, godt saltet, fosskokende vann til pastaen er al dente (fortsatt litt tyggemotstand). Hell av vannet. Rør inn soppsausen, strø revet ost over og pynt med friske urter. Det blir middagen sin, det!

Spagetti med kantarell

Hva med en sopptur i dag?

Se også:

 

3 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s