Grillede overlår av kylling med kantareller og råstekte poteter

Gleden var rimelig stor da vi fant årets første kantareller på en rusletur på en av Hvaler-øyene i går. Vi har ligget i uthavn noen dager uten å handle, så menyen ble til av det som var om bord. Det ble helt tullete godt!

IMG_3657

Vi lette etter skogens gull for bare en uke siden hjemme i Nittedal, fullstendig resultatløst. Men Hvaler leverer altså varene, så her er det bare å komme seg ut på sopptur!

Du trenger:

(til to personer)

  • 6 stk overlår av kylling (du kan selvfølgelig bruke andre kyllingstykker også)
  • Dagens kantarellfangst, eller ca 250 g sopp
  • 6-8 nypoteter
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • En slant (ca 1 dl) melk og/eller matfløte
  • Smør til steking
  • Salt og pepper
  • Litt friske urter om du har

grillet kyllinglår

Slik gjør du:

Mariner gjerne kyllingen på forhånd i en blanding av olje, hvitløk, sitron og friske urter for å gjøre dem ekstra saftige.

Rens soppen, ha den i varm, tørr panne og forvell den: la vannet i soppen piple ut og så tørke inn i pannen. Vil du ha saus eller «soppskum» ved siden av, ta av noen sopp til dette. Ha i en raus smørklatt og stek soppen. Krydre med salt og pepper.

Råstekte poteter: Like enkelt som det er godt. Skjær potetene i små terninger og brun dem i smør i stekepanne til de er gylne og møre, gjerne sammen med halve løken. Smak til med salt og pepper.

Grill kyllinglårene først på direkte varme til de er gylne, og så forsiktig på indirekte varme i en aluminiumsform til steketermometeret viser 65 grader. Ta til side og la dem hvile.

Soppskum/saus: Brun 1/2 hakket løk og hvitløksfeddene med ca 100 g sopp i en kjele. Ha over melk og/eller fløte. Kok opp og la koke inn en stund. Kjør så sausen med stavmikser om du har, helt til den skummer. Smak til med salt og pepper.

Ha alt på tallerkener (fordel soppskummet på tallerkenen til slutt med en skje og «dra» sausen litt utover. Strø hakkede, friske urter over. God middag!

kylling med sopp og råstekte poteter

PS! Har du mer sopp igjen? Sjekk disse oppskriftene:

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s