Breiflabb med soppsaus og serranoskinke

Ja da, jeg vet at kveite er godt, men min favorittfisk er uten tvil breiflabb. Fisken er så fast at konsistensen minner om kjøtt, og det gjør den lett å steke både i panna og på grillen. Som tilbehør funker det meste, og jeg elsker å servere breiflabb med sopp og spinat.

Til 4 personer:

 • 4 skiver breiflabb
 • 4 biter serranoskinke
 • 1 pk fersk spinat
 • 1 ss smør

Skjær bort beinet fra breiflabben så du får fine medaljonger. Surr en skive serrano rundt hver medaljong, fest med tannpirker og stek i smør i stekepanna til fisken er gjennomstekt, ca 6 minutter på hver side. La fisken hvile noen minutter før servering. Du kan også lett grille disse fine fiskestykkene!

Legg spinaten i pannen mot slutten av steketiden. Den blir fort ferdig. Krydre med salt og pepper.

Saus:

 • 300 g sopp
 • 1 sjalottløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 2 dl fløte
 • litt soyasaus
 • 1 ss smør
 • 2 dl kraft, fond eller buljongterning + vann, gjerne sopp

Rens soppen og legg de fineste bitene (ca. 1/3) til side for steking. Hakk løk og hvitløk og resten av soppen og fres i smør i en liten kjele. Hell over kraft og kok inn. Tilsett soya og fløte, smak til med salt og pepper. Kjør evt. sausen med stavmikser. Stek de fine soppbitene i litt smør med salt og pepper og ha på til slutt.

Server med poteter og bakte cherrytomater.

breiflabb soppsaus spinat

 

 

Reklame

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s