Côte de beuf

Hva som er vitsen med å kjøpe entrecôten sin med bein på, sier du? Etter at du har prøvd denne, lurer du ikke lenger!

Jo, du må punge ut for dette. Men vil du ha noe ekstra godt og har tenkt til å flotte deg litt, spanderer du det lille ekstra i tid og penger og får til gjengjeld verdens beste biff!

IMG_3508
Kjøtt så saftig og delikat at du blir rørt av det. Det advares mot overspising!

Når du først har et så fint kjøttstykke, må du gi det litt tid, både før og etter steking, som du også vil bruke tid på. La kjøttet ligge minst en halvtime, gjerne mer, i romtemperatur før du steker det, og la det for all del hvile før du skjærer i det.

Du trenger:

  • 1 oksekotelett, de kommer i ulike størrelser, så vurder antall personer og sult!
  • 3 hvitløksfedd
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper
  • Frisk rosmarin
  • 1/2 sitron (kan droppes)

Slik gjør du det:

Varm grillen (eller sett stekeovnen på 100 grader). Bruker du kullgrill skal du bare fyre opp halve grillen.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet. Gni det inn med olje, salt, pepper, knust hvitløk og rosmarin. La det hvile så lenge du har tid til! Brun kjøttet på hver side et par minutter på helt varm grill eller i stekepanne til det har fått fin stekeskorpe. Ta til side og la det kjøle seg ned litt.

Nå er det indirekte varme som gjelder, det vil si: legg kjøttet på rist på den delen av grillen som ikke har varme glør. Legg lokk på slik at girllen fungerer som en ovn. Bruker du stekeovn setter du inn kjøttet på 100 grader. Uansett stekemåte, bruk steketermometer. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er 60 grader. Tiden det vil ta er avhengig av tykkelsen på kjøttet. Ikke juks her (selv om du blir veldig sulten…).

Ta kjøttet til side, dekk til med aluminiumsfolie og la det hvile minst ti minutter på benken før du skjærer i skiver og serverer, gjerne med frisk rosmarin og skiver av sitron.

Som tilbehør til dette serverte vi en sommersalat med jordbær, og en fersk rosévin. Det ble helt, helt, helt fantastisk!

Bon apetitt!

Se også:

 

 

 

Reklame

Én kommentar Legg til din

  1. Tilbaketråkk: Jordbærsalat – Båtmat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s