Røkt og stekt andebryst

Ute i naturen finner du alt du trenger for å røke din egen mat. Det er ikke vanskelig, og du kan gjøre det hvor som helst. En helt vanlig kjele fungerer utmerket. Du kan også bruke grillen.

Sammen med kompis Lars, som også er litt av en «mat-cowboy», røkte vi disse andebrystene i kjelen på gassblusset i båten på kvister av slåpetorn. Du kan like godt bruke grankvister, einer eller for den saks skyld gress.

Slåpetorn vokser det forresten mye av langs kysten, den har blå bær som ligner blåbær, og koker du dem inn med gin og sukker, har du en super likør. Det får bli en annen gang. Nå sto det andebryst på menyen.

Du trenger:

(Til 3-4 personer)

  • To andebryst
  • Greiner eller blader av gran, einer, slåpetorn eller det du finner utenfor
  • Salt og pepper
  • En slant whiskey eller annen sprit

Slik gjør du:

Bruk en skarp kniv og snitt ruter i skinnet på andebrystene. Krydre med salt og pepper. La dem ligge i romtemperatur en stund, minst 30 minutter. Legg kvister i en kjele (ute eller under kjøkkenvifte, det blir røyklukt av dette). Ha på en slant sprit. Tenn på og legg andebrystene oppå. Legg på lokk og røk andebrystene i ca ti minutter.

4cbf3796-687a-4ff4-b98b-dc072ef66f0d

Ta ut andebrystene. Stek dem i stekepanne, først med skinnsiden ned så den blir sprø og gyllen, og så på den andre siden. Har du steketermometer skal kjernetemperaturen være ca 68 grader. La brystene hvile før du skjærer dem opp.

23bf0317-ebd3-4fc0-bc7e-588314a08d86

Til dette laget vi fløtegratinerte poteter med sopp (i Omnia-ovnen, siden vi ikke har stekeovn ombord), og serverte grillet paprika og grove lammepølser.

a2ef780f-0223-4fbe-bf6b-718c1744534e

Jeg overdriver ikke når jeg sier at det ble nydelig! Omgivelsene var det heller ingenting å si på. Det er gjerne ikke det til sjøs. God middag!

cd8b03dd-3efb-4936-802e-41c85d845f64

Reklame

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s