Sjøkreps med sellerirotpuré og nøttesmør

Neida – det er ikke vanskelig å lage dette. Helt sant! Det er faktisk et helt supert eksempel på mat som ser og høres fancy ut uten å være noe mer plundrete enn en helt vanlig middag.

Nøttesmør er for eksempel bare vanlig smør som brunes i kjelen til det får nøtteaktig lukt og smak. Sjøkrepsen trenger du ikke gjøre noe annet med enn å rense den, selv om den blir hakket hvassere av en sveip innom stekepanna eller grillen. Gulrøtter og  gir crunch til retten, men det er ikke gjort annet med dem enn å skjære dem i tynne skiver og legge dem i iskaldt vann så de blir ekstra sprø. Sellerirotpuré er lett å lage, du trenger bare melk, smør, salt og pepper – i tillegg til selleriroten, da.

Du trenger:

(Til 4 personer som forrett)

  • 8 sjøkreps (kokte)
  • 1/2 sellerirot
  • 5 dl melk
  • 200 g smør
  • 1/2 fennikel
  • 1 gulrot
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær sellerirot i terninger og kok i melk til terningene er møre og enkelt lar seg mose med stapper eller kjøres med stavmikser. Ha i 1 ss smør, kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper. Skjær så tynne skiver du kan av gulroten (gjerne med ostehøvel). Legg gulrotstrimlene i iskaldt vann, gjerne med et par isbiter i, så de blir ekstra sprø og delikate. Skjær fennikel i tynne skiver og brun lett i smør i stekepanna, gjerne sammen med sjøkrepsen. Brun smør i kjele til det er nøttebrunt, men ikke brent. Fordel pureen med kreps og grønnsaker på tallerkner, hell nøttesmøret over og pynt med det grønne fra fennikelen. God middag!

sjøkreps sellerirot fennikel

Flere forretter? Sjekk disse:

 

 

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s