Fiskesuppe med blåskjell og reker

En nydelig suppe med dagens fangst fra havet eller fiskedisken. Jeg laget den med laks, steinbit, reker og blåskjell, men bruk det du finner tilgjengelig – torsk vil for eksempel funke utmerket – eller du kan lyxe det hele opp med hummer eller kreps. Godt blir det uansett!

Du trenger:

(til to sultne personer)

 • 200 g laksefilet
 • 200 g steinbitfilet
 • 200 g reker
 • 1 nett blåskjell
 • 1 løk
 • 1 gulrot
 • 1 boks tomater
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 ss fiskefond
 • 1 dl hvitvin
 • 1 dl matfløte
 • 1 l vann
 • Salt og pepper
 • Friske urter, for eksempel gressløk

Slik gjør du:

Rens rekene. Hvis du gidder, koker du kraft på rekeskallet og bruker i stedet for vann i oppskriften – men det er ikke noe must. Sjekk at blåskjellene er hele og lukkede, kast dem som ikke er det. Blåskjellene er ofte levende selv om de er litt åpne, prøv med et lett kakk mot kjøkkenbenken eller hold dem i rennende vann fra springen og se om de lukker seg. Skjær fisken i små biter. Finhakk hvitløk, løk og gulrøtter og surr det blankt i kjelen. Hell over hvitvin og la det koke inn. Ha i tomatboks, fiskefond (evt en terning fiskebuljong) og vann (evt rekekraft) og la koke ca ti minutter. Ha i matfløten og la alt koke opp. Ønsker du en glatt suppe, kjører du det hele med stavmikser. Ha i blåskjellene, legg lokk på kjelen og damp til skjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og ha i fisken så den får trekke noen minutter (den skal ikke koke). Ha i rekene til slutt. Pynt med friske urter. Server med godt brød, foccaccia eller rundstykker.

IMG_2957

Se også:

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s