Lammeentrecôte med mais og halloumi

Jeg blir ellevill av glede når jeg finner entrecôte av lam i kjøttdisken. Det er helt klart det aller beste kjøttstykket jeg kan få – mørt og saftig, fantastisk på smak og nær sagt umulig å mislykkes med. Med et sånt utgangspunkt kan tilbehøret gjerne være helt enkelt – for eksempel grillet mais, halloumi og bakte tomater, som her.

IMG_1483

Du trenger:

(til to personer)

  • 2 skiver lammeentrecôte
  • 1/2 stk halloumi (kypriotisk grillost, let i ostedisken)
  • 2 maiskolber
  • Kryddersmør (se oppskrift her)
  • Salt og pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • Litt fersk eller tørket rosmarin
  • 1 ss olivenolje
  • Evt et par tomater

Slik gjør du:

Gni kjøttstykkene inn med en blanding av presset hvitløk, olje, rosmarin, salt og pepper. Stek på grill eller i stekepanne – først på høy varme og så på indirekte varme, til kjernetemperatur ca 60 grader. Bak tomatene i stekepanne eller ha dem også på grillen. Kok maiskolbene og sleng dem på grillen eller i panna til slutt. Stek eller grill skiver av halloumi. Lag kryddersmør og la det smelte over maiskolbene når du serverer. Nam, nam og atter nam!

PS! Du vil kanskje også like disse:

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s