Asiatisk biffsalat

Skal du spise sunt, men har innmari lyst på biff? Her er løsningen! Lag en raus porsjon frisk, sprø salat og legg godt kjøtt i skiver på toppen. Nyt med en asiatisk dressing. Det blir bare nydelig. Lover! En biff er nok til to personer når grønnsakene spiller hovedrollen.

Biffsalat
 • 1 biffstykke
 • 1 bunt koriander
 • En neve reddiker
 • Noen cherrytomater
 • 1 gulrot
 • 1 vårløk
 • En pakke bønnespirer
 • Litt grønn salat
 • En liten neve usaltede cashewnøtter
 • En neve hakket koriander
 • Isbiter
Dressing
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss sesamolje
 • 1 ss flytende honning
 • litt hakket koriander
 • 1 ts sesamfrø
 • 2 ss limejuice
 • 1/2 finhakket chili
 • Hakket frisk koriander
Marinade
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss fiskesaus
 • 1 ts flytende honning
 • 1 fedd hvitløk
 • Pepper

asiatisk biffsalat

 

Slik gjør du:

Bland marinaden i en plastpose og la biffen ligge i marinaden i romtemperatur en halvtimes tid før steking. Skjær reddik i tynne skiver og gulrøtter i strimler. Bruk mandolin hvis du har. Legg strimlene og skivene i iskaldt vann tilsatt isbiter. Det gjør grønnsakene crispy og sprø. Bland ingrediensene til dressingen. Tørk marinaden av biffen og stek den i varm, nøytral olje på sterk varme 1 minutt på hver side. Skru ned varmen, ha i en klatt smør og la biffen ettersteke et par minutter. Ta biffen ut av pannen og la den hvile noen minutter før du skjærer i skiver. Skyll salat og tomater. La gulrøtter og reddiker renne godt av seg og bland salaten. Legg biffskivene på toppen. Server dressingen ved siden av så alle kan forsyne seg selv. Da holder salaten seg sprø så du får rester dagen etter også!

Vil du ha en mer mettende salat kan du ha i kokte risnudler.

God middag!

Psst! Se også:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s