Pannestekt skrei med ertepuré og mynteolje

Skrei er luksusmat ganske rimelig, og smaker helt, helt nydelig. Jeg skal prøve å unngå artige ordspill med skrei, men holde meg til å si at det er innmari godt, magert, sunt, anvendelig og tilgjengelig i alle matbutikker akkurat nå. Utenom sesongen for skrei lager du selvfølgelig denne retten enkelt med vanlig torsk. Jeg serverte stekt sopp til, men det er absolutt ikke noe must!

Oppskriftene er til to personer.

Ertepuré:

 • 1 ss smør
 • 1 pose frosne erter
 • 2 vårløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 ss oksefond
 • 1 dl vann
 • salt og pepper

Hakk vårløk og hvitløk fint og stek blankt i smør. Ha i ertene og stek med en stund. Hell over vann og oksefond og kok ertene et par minutter. Kjør med stavmikser eller mos med potetstapper. Det gjør ikke noe om ikke alle ertene er most. Smak til med salt og pepper.

 

Mynteolje:

 • Noen blader frisk mynte
 • Et par spiseskjeer god olivenolje

Slik gjør du det: Legg noen mynteblader i morteren og mos dem. Bland med olivenoljen og la stå  til maten skal serveres.

 

Serranochips:

 • 4 skiver serranoskinke (eller annen spekeskinke)

Legg skinkeskivene på bakepapir i 200 grader varm stekeovn og la dem stå ca ti minutter. Ta brettet ut av ovnen og la serranochipsen avkjøle seg og bli sprø på benken. (Du kan også steke serranochips i stekepanne.)

 

Pannestekt skrei:

 • 400 g skrei med skinn
 • Smør
 • Salt og pepper

Skjær fisken i serveringsstykker og ha på salt. Stek med skinnsiden ned i smurt panne til du får gyllen stekeskorpe, ca fem minutter på middels varme. Snu fiskestykkene, ha i smør og la fisken trekke i fem minutter til.

Dander ertepuré, skrei og eventuelt stekt sopp på tallerkenen. Drypp mynteolje rundt det hele. Legg serranochips på toppen.

dsc00978
Særlig bedre blir det ikke. God middag!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s