Enkel crispy duck med andebryst

Jeg bestiller alltid crispy duck når det står på menyen i asiatiske restauranter – det er bare fantastisk! I den originale oppskriften er det litt av en operasjon, der snakker vi hel and som gjerne skal gjennom både koking, kjøling og flere runder med steking – med andre ord en lite egnet syssel for båt- og campingliv om du ikke har storkjøkken – og gooood tid! Men en enklere variant med andebryst stekt i panna smaker også nydelig.

Kinesiske pannekaker (peking duck pancakes) kjøper du i asiatiske butikker, de tar minimalt med plass og skal bare tines og varmes. Vanligvis bruker man en bambuskurv til dette, men du kan også varme dem i ovn eller på rist over vannbad i en kjele.

crispy duck andebryst

Du trenger:

(Til to personer)

  • To stk. andebryst
  • Salt og pepper
  • 1/2 agurk
  • 1 gulrot
  • 4 vårløk
  • 1 pk kinesiske pannekaker
  • 1 glass hoisinsaus

Slik gjør du:

Bruk en skarp kniv og snitt ruter i skinnet på andebrystene. Krydre med salt og pepper. La dem ligge i romtemperatur en stund, minst 30 minutter. Stek dem i stekepanne, først med skinnsiden ned så den blir sprø og gyllen, og så på den andre siden. Har du steketermometer skal kjernetemperaturen være ca 68 grader. La brystene hvile før du skjærer dem opp.

Vask og skrell grønnsakene og skjær i strimler. Damp pannekakene til de er gjennomvarme, og hold dem varme i et kjøkkenhåndkle om du ikke har bambuskurv. Fyll hver pannekake med skiver av andebryst og grønnsaker, drypp hoisin over, rull sammen og nyt!

God middag, til lands eller til vanns!

Pssst! Se også:

 

 

 

Reklame

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s