Shakshuka

Dette er en sunn, kjapp og herlig rett som er perfekt som frokost, lunsj eller middag. Basisen er tomater, posjerte egg, løk og chili, og jeg synes rød paprika blir veldig søtt og godt i. Du kan ellers bruke de grønnsakene du har.

Eggene trenger ingen fancy tilberedelse med eddik og skjeer og sånt, for de posjerer i tomatsausen. Spisskum gir retten den ekstra gode, eksotiske smaken.

shaksuka

Shaksuka stammer fra Nord-Afrika, men er nasjonalrett i Israel, der den for det meste inntas som frokost. Et mye sunnere alternativ til egg og bacon! Skjønt ikke for det, sleng oppi noen baconbiter om du har lyst på.

Du trenger:

(til 2 personer)

 • 1-2 hvitløksfedd
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1/2 chili
 • 1/2 gul løk
 • 1 vårløk
 • 1/2 ts spisskum
 • 1 rød, spiss paprika
 • 1 ss olje
 • salt og pepper
 • friske urter
 • 3 egg

Slik gjør du:

Hakk grønnsakene. Fres chili, løk og hvitløk kjapt i varm olje og ha i paprika, vårløk og tomatboksen. Dryss over spisskum og kok sausen inn i noen minutter. Lag groper i grønnsaksblandingen til eggene og kakk et egg ned i hver grop. Sett på lokk, eller sett pannen i stekeovnen og stek til eggehvitene har stivnet. Dryss over finhakkede urter, salt og pepper. Spis med godt brød til som du dypper i sausen, eller bruk shakshukaen som tilbehør til kjøtt eller fisk. Det er også godt med en grønn salat ved siden av.

Reklame

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s