Nudelsuppe med scampi

Enkelt, sunt og superdeilig!

Vi har alltid nudler liggende i båten. Det holder seg fint i skuffen hele sesongen og er perfekt til all asiatisk mat. Har du i tillegg en buljongterning, noen grønnsaker og litt krydder, er du ikke langt unna en deilig suppe. En liten pakke scampi har jeg ofte på lur i vår mini-fryser, det tar ikke store plassen og er godt å ty til når kjøleskapet nærmer seg tomt for plasskrevende proteiner.

Nudelsuppe kan brukes med det du har av grønnsaker, og er også godt med kylling (en super bruk av rester)! Har du bein å koke kraft på blir suppen enda bedre, men en god, gammeldags buljongterning eller to tar deg altså også lang vei.

Du trenger:

(Til 2-3 personer)

 • 1 løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 2 l vann
 • 2 kyllingbuljongterninger
 • 1 ss tørket chili
 • 1 ss hakket ingefær
 • 2 ss soyasaus
 • 3 ss sesamolje
 • 1 pakke nudler, for eksempel ramennudler
 • 1 liten pakke scampi (velg helst sertifiserte, eller villreker)
 • 300 g sopp, jeg brukte østerssopp
 • 2 pak choy (kan erstattes med andre grønnsaker)
 • En neve frisk koriander

Slik gjør du:

Fres hakket løk og hvitløk i litt olje i kjelen. Tilsett chili og ingefær og fres videre. Ha i vann, buljongterning, sesamolje og soyasaus. Kok i ca ti minutter. Ha i nudler og sopp. Hakk pak choy og ha i sammen med scampi de siste par minuttene av nudlenes koketid. Fordel i skåler og dryss koriander over før servering. God middag!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s