Grillet lammeribbe

Endelig båtsesong igjen, også for oss! Er det ikke rart med det, enda så velutstyrt og flott kjøkkenet vårt hjemme er, er det aller best å kokkelere til sjøs. Og selv om vi ikke helt har fått fullutstyrt byssa for sesongen, er det utrolig hva vi kan få tryllet frem.

Vi ble helt euforiske da vi fant sider av lammeribbe i butikken for litt siden (frysedisken på Rema 1000), og bare måtte drasse dem med oss til sjøs. Det angret vi definitivt ikke på. Jeg snakker ikke om lammecarré her, men om rause, svære ribbestykker med bein, som produsenten hadde vært elskverdig nok til å snitte opp så de var enkle å få fra hverandre.

Frossen mat er topp å ta med på båttur, mens den tiner holder den annen mat kald, og kan legges i dørken til den er klar til preparering.

Jeg slengte ribbestykkene i en marinade av olivenolje, hvitløk, rosmarin, soyasaus, hvitvinseddik, salt og pepper i noen timer før vi grillet dem, vekselvis på direkte og indirekte varme i ca en halvtime. Tørk av marinaden før du griller.

Til disse godsakene serverte vi kokte amandinepoteter med flaksalt og rosmarin, og stekte grønnsaker: squash, shimei-sopp (fås i asiatiske butikker) og cherrytomater stekt i olje med litt hvitløk og urter. Vips, så ble det middag igjen, gitt.

God båtsesong!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s