Gryte med høyrygg

Denne enkle og supergode gryteretten smaker fantastisk! Selv om den trenger tid, krever den lite av deg. Alt lages i samme kjele, og middagen gjør seg selv ferdig mens du gjør andre ting. Som bonus er den enda bedre om den får stå en dag – så her får eventuelle rester garantert bein å gå på!

Høyrygg er billig kjøtt med masse smak, og blir helt nydelig om det bare får mørnes over tid.

høstgryte med høyrygg

Du trenger:

 • 1 kg høyrygg av okse
 • 2 løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 2 gulrøtter
 • 1 ss soyasaus
 • ½ chili, hakket
 • ½ sellerirot
 • 2 ss rapsolje
 • 1 ss smør
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 3 dl hvitvin
 • 6 dl kjøttkraft (eller vann + oksefond)
 • 2 læurbærblad
 • Persille
 • 2 dl matfløte
 • salt og pepper

Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter og brun en panne om gangen i smør og olje så kjøttstykkene får stekeskorpe på alle flater. Legg til side. Skjær grønnsakene i biter og fres først hvitløk og løk, så resten av grønnsakene. Ha alt i en jerngryte. Hell over vin og kok inn til halv mengde. Ha så i tomater og resten av væsken. Væsken skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med mer kraft. La gryten putre på svak varme under lokk i minst to timer. Kjøttet er ferdig når du enkelt river fibrene fra hverandre med gaffel. Ha i fløte og smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili og soyasaus.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s