Fiskesuppe

Denne suppen blir alltid god, uansett hva fiskedisken har å by på. Jeg synes tomatiserte fiskesupper er hakket bedre og mer spennende enn de typiske hvite variantene. Super middag med grovt brød til, eller som fancy forrett.

Du trenger:

(til fire personer)

 • 1 gul løk eller fire sjalottløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 gulrøtter
 • litt smør eller olje
 • ca 700 g fersk fisk/skalldyr/skjell etter smak, gjerne flere typer (jeg har brukt steinbit, blåskjell og reker)
 • 1 fiskebuljongterning eller en dæsj fiskefond, evt. fiskekraft om du har
 • To tomatbokser
 • 1/2 chili
 • 1 dl hvitvin
 • 2 dl fløte
 • litt chiliolje
 • ferske urter
IMG_0165
Enkel og kjempegod. Jeg lover!

Så enkelt er det:

Rens og hakk gulrøtter, løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk blankt i smør eller olje. Ha i gulrøttene og finhakket chili og la det steke med litt. Hell over hvitvin og la den koke inn. Ha i buljong og tomatbokser, pluss en liter vann. La alt koke en stund til smakene får satt seg og gulrøttene er møre. Kjør eventuelt stavmikseren gjennom suppen til alt er jevnt, om du har og ønsker det (ja, jeg har stavmikser på båten – les mer her). Kast blåskjell som er knust, eller som ikke lukker seg om du holder dem under kaldt vann fra springen eller kakker dem i benken. De lukkede skjellene har du i suppen. Ha lokk på gryten og damp skjellene ca fire minutter. Kast skjell som ikke åpner seg. Hvis du vil gjøre det enklere å spise kan du rense noen av skjellene. Rens evt. reker. Skjær fisken i biter. Ha i fløten, fisk og reker og varm opp. Fisk og reker skal ikke koke, bare trekke i suppen noen minutter (ca fem, avhengig av størrelsen på fiskebitene). Ha på chiliolje og friske urter, for eksempel gressløk eller dill.

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s