Carpaccio av hval

Dette er for det første veldig godt, for det andre utrolig enkelt og raskt å lage, det tilberedes til og med uten varme (bortsett fra til eventuelt å brune pinjekjerner), og for det tredje kan alt gjøres klart på forhånd, før gjestene kommer. I tillegg er hvalkjøtt billig mat, og legg av deg eventuelle fordommer: hval smaker ikke tran, men mer som en blanding av vilt og oksekjøtt. Disse kriteriene gjør det til en genial forrett, eller mellomrett om du slår på stortromma med flere enkle og små spiselige gaver til gjestene dine.

Ferskt og godt håndtert hvalkjøtt er mildt på smak og ekstremt mørt, noe som gjør det perfekt for retter der kjøttet skal være rått, som carpaccio, sashimi, ceviche og tartar.

Dette er rett og slett enkelt, god og ferdig på noen strakser.

IMG_9113Carpaccio av hvalkjøtt

(Til 4 personer)

Du trenger:

  • Ca 350 g filet av hval
  • En pakke ruccola
  • En halv parmesanost
  • En pakke pinjekjerner
  • 8 cherrytomater
  • Noen rause dæsjer god olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/2 vårløk
  • Noen basilikumblader
  • Salt og pepper

Det er så enkelt som dette: Frys kjøttet en stund så det lar seg skjære i løvtynne skiver. Alternativt kan du banke det tynt. Brun eventuelt pinjekjernene i en tørr panne. Legg vasket ruccola på fire tallerkener, dander kjøttet oppå. Skvis sitronsaft og olje over (oljen er en stor og viktig del av smaksbildet her, så ikke vær gjerrig på kvaliteten). På toppen har du cherrytomater delt i to, hakket vårløk, basilikumblader og høvlet parmesan. Krydre med salt og pepper. Ferdig!

Du kan selvfølgelig lage denne retten tradisjonelt med kalve- eller oksekjøtt også, jeg bruker den samme oppskriften.

Dig in!

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s