Vitello tonnato

Denne italienske klassikeren blir fort en favoritt!

Har du ikke vært borti denne retten før, kan det hende du tenker: hva slags idiot vil finne på å ødelegge fint kalvekjøtt med en tunfiskboks? Prøver du, finner du svaret selv, men vi kan godt hoppe direkte til fasiten: det er rett og slett vanvittig godt. Ikke er det vanskelig å lage, heller, så får du tak i kalvekjøtt, anbefales dette varmt! Du kan bruke kalvestek eller annet kalvekjøtt, som for eksempel ytrefilet.

Skulle jeg laget denne hjemme, ville jeg stekt kjøttet i stekeovn på lav varme. Siden det denne gangen ble tilberedt i båt, for øvrig i strålende sol på herlige Koster, tok jeg Omniaen fatt. Gikk så fint, så!

Du trenger (til 4 personer):

 • 500 g kalvekjøtt
 • 1 boks tunfisk i olje
 • 4 hvitløksfedd
 • 10-12 cherrytomater
 • 1 dl majones
 • 1 sitron
 • 50 g parmesan
 • En neve kapers
 • 1 ts tørket rosmarin
 • 1/2 pose pinjekjerner, ristet
 • 1/2 potte frisk basilikum
 • 3 ss olivenolje
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

Gni inn kalvekjøttet med en blanding av olje, saften av 1/2 sitron, presset hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Fres kjøttet raskt i pannen så det får stekeskorpe på alle sider. Smør Omnia-formen med olje og legg kjøttet i på svak varme under lokk. Bruk steketermometer, og ta kjøttet ut igjen når kjernetemperaturen er 58 grader. Pass på. Det blir godt og varmt i Omniaen, og dette kan gå raskere enn du tror! La kjøttet avkjøle.

Ha tunfiskboksen i en bolle og mos fiskekjøttet. Bland med saften av den andre halvparten av sitronen, majones, kapers og krydder til du har en jevn tunfiskrøre.

Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og ha på serveringsfat med tunfiskrøren på toppen. Ha hakket basilikum, ristede pinjekjerner og revet parmesan på toppen, og server gjerne med cherrytomater og hvorfor ikke et glass kald hvitvin?

Du kan takke meg senere 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s