Hvit pizza med sopp og serrano

Advarsel: dette er skremmende godt!

Denne fantastiske pizzavarianten er en høstslager hos oss. Sopp i skogen er ensbetydende med deilig mat! Helgens pizza har flottet seg med steinsopp, som vi har funnet mye av i år. Den kan du selvfølgelig bytte ut med annen sopp.

Hvis du nå tenker «hæ, pizza i båt?», så har jeg en veldig god nyhet til deg: du trenger ikke stekeovn for å lage sprø og deilig pizza. Den blir fantastisk god i stekepanna! Bare prøv – du blir neppe skuffet.

Hvit pizza, eller pizza bianca på italiensk, er pizza med hvit saus i stedet for den klassiske tomatsausen. Det er et perfekt valg til sopp!

Du trenger:

Til pizzadeigen:

 • 3 dl lunkent vann
 • 1⁄2 pk fersk gjær
 • 2 ss olje
 • 1⁄2 ts salt
 • ca. 7 dl hvetemel

Til sausen:

 • 3 ss crème fraîche
 • 1 kule mozzarellaost
 • 1 ts sitronsaft
 • 2 hvitløksfedd

Til toppingen:

 • Sopp
 • Serranoskinke
 • Noen tynne skiver rødløk
 • Cherrytomater
 • Revet ost
 • Ruccola
 • Salt og pepper
 • Pinjekjerner

Slik gjør du:

Rør gjæren ut i lunkent vann og ha i olje, mel og salt. Elt deigen og sett til heving. La den heve til dobbelt størrelse. Mens deigen hever, bland ingrediensene til sausen. Fres serranoskinke i tørr panne til den blir sprø. Sett til side. Stek renset sopp i smør. Stek cherrytomater.

Kjevle eller press deigen til passende pizzabunner. Stek i varm jernpanne. Snu deigen etter et par minutter og bre over hvit saus. Ha på ost og la den smelte litt før du legger på fyllet. Krydre med salt og pepper. Strø ruccola på toppen til slutt. God middag!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s