Rødbeter med feta og serranochips

Overraskende digg, mente båtkompis Thomas da denne kom på bordet. Jeg er helt enig. Det som er enda kulere, er at det er latterlig enkelt og lages med ganske få ingredienser.

I varmen i sommer måtte vi tenke litt praktisk på grønnsaksinnkjøpene til båten. Det er som kjent begrenset plass i et standard båtkjøleskap, og vi må ty til oppbevaring i dørken. Med over 20 grader i vannet blir det aldri veldig kaldt der, og ikke alt tåler flere dagers lagring. Salathoder og flere andre grønnsaker gir raskt tapt under slike forhold. Rødbeter, derimot!

Så da vi på andre kvelden laget fellesmiddager med båtvenner, var disse blant godsakene som havnet på bordet. Sammen med fetaost, ristede pinjekjerner, skviset sitron, sprø serranochips og en god olje ble dette en høydare for hele kalaset. Perfekt til tapasbordet eller som forrett – eller som en nydelig vegetarrett om du dropper serranochipsene.

Du trenger:

(til 4 personer)

 • 4 rødbeter (rå eller ferdig kokte)
 • 1 pakke fetaost
 • 1 ss god olje
 • 1 ss sitronsaft
 • En neve ristede pinkekjerner
 • 4 skiver serranoskinke
 • Salt, pepper og urter eller grønt etter smak

Slik gjør du:

Kok ferske rødbeter til de er møre (eller bruk ferdig kokte). Skrell dem og skjær i fine skiver. Stek serranoskinke i tørr stekepanne til de blir sprø. Rist pinjekjernene. Legg rødbetene på tallerkener og sprinkle med olje og sitronsaft. Ha revet fetaost, pinjekjerner og serranochips på toppen. Pynt med urter eller spirer (jeg brukte erteskudd) om du har, og krydre med salt og pepper. Snasent, rett og slett!

Bon appetitt!

PS! Se også:

Reklame

2 kommentarer Legg til din

 1. Thomas sier:

  Helt riktig, sykt godt!

  Likt av 1 person

  1. Vi får kjøre en reprise!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s