Gresskarsuppe

Det beste du gjør med innmaten når du har hulet ut et passe skummelt gresskar, er selvfølgelig å lage gresskarsuppe! Denne blir deilig fyldig og spicy, og serveres med nanbrød med hvitløkssmør. Aldeles nydelig, synes både vi og barna!

Etter å ha plundret litt i flere år har jeg kommet fram til at den beste og enkleste måten å rense gresskaret på, og gjøre det klart for dekor, er å skjære toppen av, bruke en liten, skarp kniv til å skjære det øverste laget i biter, og så skrape ut langs veggene med isskje. Fjern gresskarfrøene (dem kan du riste og bruke som snacks om du vil) og legg gresskarkjøttet til side så det er klart for gryta.

gresskarsuppe

Du trenger:

 • 800 g gresskar i biter
 • 3 gulrøtter
 • 3 sjalottløk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 rød chili uten frø
 • 1 ss matolje
 • 1 ss smør
 • 1 beger crème fraîche
 • 12 dl kyllingkraft (eller vann og kyllingfond)
 • 2 ss flytende honning
 • 1 bunt frisk koriander
 • 1/2 ts spisskum
 • 1 ts revet ingefær
 • salt og pepper
 • Litt yoghurt naturell til servering
 • Friske urter eller spirer

Slik gjør du:

Hakk løk, chili og hvitløk og fres i smør og olje til løken er blank. Skjær gulrøttene i biter og tilsett gresskarkjøtt og gulrøtter. Hell over kyllingkraft og la alt småkoke i ca 25 minutter. Ha i honning og crème fraîche og kjør suppa jevn med stavmikser. Smak til med krydder. Drypp yoghurt over og pynt med spirer før servering.

Server med godt brød eller nanbrød med hvitløkssmør (bland smør og hvitløk og smør over nanbrødene og stek i panne, på grill eller i ovn til smøret har smeltet).

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s