Blåskjell i fløte og hvitvin

Når du plukker dagens lunsj mens du morgenbader – da vet du at du er en heldig jævel.

Det bor et grådig steinaldermenneske i meg som finner det intenst tilfredsstillende å kunne plukke min egen mat gratis i naturen. Det ble jeg forresten nylig intervjuet om i Demokraten (intervjuet kan leses her, bak betalingsmur).

Det er ingen sak å bade en stund med temperaturene vi har nå, så Jostein og jeg fylte like godt en bøtte med blåskjell nappet fram fra tangen på badeplassen og slang dem i gryta. Ferskere blir det ikke, og ikke særlig bedre heller!

Latterlig enkelt er det dessuten. Husk bare å sjekke Blåskjellvarselethos Mattilsynet, så du vet det er trygt å spise skjellene der du er.

Du trenger:

  • Ferske blåskjell (ca 1 kg til to personer som lunsj)
  • 1 hvit løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,5 dl fløte
  • 1 ts tørket chili
  • Frisk dill

Slik gjør du:

Skrubb skjellene. Kast skjell som ikke lukker seg eller som er knust. Fres hakket løk og hvitløk i olje i varm kjele. Ha i blåskjellene i damp under lokk på sterk varme til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke gjør det. Hell over hvitvin og kok inn. Tilsett fløte og smak sausen til med chili, salt og pepper. Pynt med frisk dill og server til godt brød!

IMG_4829

Nam!

God lunsj!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s