Sommerruller med peanøttsaus

Hver gang jeg lager sommerruller blir jeg litt nyfrelst, og hver gang like overrasket over hvor godt det kan være å spise noe så sunt og enkelt som mengder med friske grønnsaker i tynt, mykt rispapir! Sommerruller mye enklere å få til enn det virker som. Det sprø og harde rispapiret blir mykt og medgjørlig når du dypper det i varmt vann. Så er det bare å fylle det med knasende friske grønnsaker og det du måtte ønske av tilbehør.

Dette er altså super bruk av restemat! Du kan fylle sommerrullene med rester av laks, kylling, reker eller svinekjøtt sammen med de grønnsakene du liker best (du kan også bruke kokt vermicelli, du vet, den helt tynne rispastaen). Server med en god dip. Hoisin-, sweet chili- eller peanøttsaus er supergodt til.

DSC04407

Legg ett og ett flak rispapir i varmt (ikke kokende) vann til det er mykt. La det renne av seg litt og legg på et rent, flatt underlag, for eksempel en fjøl. Legg fyllet i en stripe på midten av rispapiret, ikke fyll opp for mye. Rull den ene halvsirkelen av rispapiret inn over fyllet. Brett inn på begge sider så rullen lukker seg, og rull sammen hele rullen. Fortsett med neste rull. Ikke prøv å lage to av gangen, det blir bare krøll (been there, done that!).

Denne gangen laget jeg en versjon med reker, mango, avokado, koriander og kinakål, og en med kylling, grønnkål, pak choi, rødkål, gulrot og agurk. Klarer ikke å si hvilken som ble best.

Super kosemat!

Peanøttsausen lager du enkelt:

  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss varmt vann
  • 2 ss honning
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts hakket ingefær
  • 1/4 finhakket chili
  • En neve frisk koriander, hakket
  • En neve hakkede peanøtter

Rør alt sammen og server!

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s