Buddha bowl med reker, edamame og quinoa

Buddha bowls er rett og slett helt geniale. Og det enda de er så latterlig enkle å lage! Du trenger ikke hete Gwyneth Paltrow for å elske disse fargerike og supersunne rettene. Heldigvis. Kok eggene på forhånd om du skal ut på tur uten kokemuligheter – eller dropp dem, det blir godt uansett.

Buddha bowl har ingenting med religion å gjøre, men er en betegnelse på en trendrett, av den typen som faktisk er bra for deg. Protein-boller, kan de også kalles. Fyll en bolle proppfull av grønnsaker, proteiner, fiber og dressing, og du har en Buddha bowl – et perfekt måltid med rene smaker, masse vitaminer og krønsj, som du selv plukker ut ingrediensene til.

IMG_9799

I bunnen har jeg lagt quinoa, på toppen revet gulrot, kokt egg, pillede reker, avokado, edamamebønner, vårløk, chilimajones og noen cashewnøtter. De spiselige blomstene vokser i hagen min, de er bare med for bildets skyld. Kokt quinoa kan du bytte ut med bønner, linser, grov ris, kikerter eller for eksempel nudler. Opp til deg! Rekene og egget kan du droppe om du ønsker en ren vegetarrett, det blir godt uansett. Grønnsaker velger du etter egen smak. Fjern majonesen om du er en surmaga superslanker, samme for meg. Dette er uansett så godt, så sunt og så latterlig enkelt at det egentlig ikke skulle vært lov. Med andre ord: kjør på!

Buddha bowls er ypperlig som frokost, lunsj eller middag, og får du dilla, som meg, og vil ha dem hele tiden, foreslår jeg at du kutter opp ekstra grønnsaker og koker opp et par ekstra egg mens du først er igang, så du har til neste gang magen skriker.

Bon appetitt!

 

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s