Spicy kyllingsuppe med grønnsaker

En sunn og deilig suppe som varmer kropp og sjel når du trenger det som mest! Bruk de grønnsakene du liker best og har tilgjengelig. Kylling kan du bytte ut med svinekjøtt eller reker. Eller droppe, om du vil ha vegetarmat. Vil du ha en mer mettende suppe, tilsett kokt ris eller pasta.

Du trenger:

(Til 4 personer)

 • 500 g kyllingfilet
 • 3 gulrøtter
 • 2 vårløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 stilker stangselleri
 • 3 ss matolje
 • Saften av 1 lime
 • 1  rødløk
 • 1 grønt eple
 • 8 sjampinjonger
 • 1-2 røde chili etter smak
 • 1 ss karri
 • 2 ss garam masala
 • 2 bokser tomater
 • 7 dl vann
 • 2 dl yoghurt naturell
 • 2 ss kyllingfond
 • Salt og pepper
 • Frisk koriander

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i serveringsbiter og fres i olje i en tykkbunnet kasserolle. Ta kyllingen ut av gryta og sett til side. Vask, skrell og skjær opp grønnsakene, og eplet i mindre biter. Hakk hvitløk og chili. Fres alt til grønnsakene er blanke. Tilsett vann, kyllingfond, garam masala, karri og tomatboksene. Kok opp og la alt koke inn litt, minst 10 minutter. Tilsett yoghurt og limesaft og kok opp på nytt. Smak til med salt og pepper, hakket koriander og eventuelt mer krydder. Synes du smaken er for syrlig, kan du runde av med litt brunt sukker. Ha i kyllingbitene og pynt med frisk koriander og evt. litt ekstra hakket vårløk.

trøstesuppe med kylling og grønnsaker

Flere supper? Sjekk her!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s