No bake sjokoladetrøfler

Jeg ble faktisk overrasket over hvor enkelt det var å lage disse ifølge min sønn «sjukt gode» sjokoladetrøflene –  helt uten bruk av stekeovn. Vi har noen bursdager foran oss som skal feires på båt, og da har det tidligere fort blitt ferdigkaker for enkelhets skyld – men det tar kortere tid å lage disse enn å gå ens ærend til butikken. Så da, så! Ingrediensene har du med litt flaks kanskje på lur allerede?

Du trenger:

 • 2 dl kakaopulver
 • 4 dl hvetemel
 • 1 ts salt
 • 3,5 dl sukker
 • 100 g romtemperert smør
 • 2 ss sjokoladepålegg, for eksempel Nugatti
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl fløte
 • 1 plate mørk sjokolade
 • Hakkede nøtter
 • Evt. litt flaksalt

IMG_1748

Slik gjør du:

Blant mel, vaniljesukker, kakaopulver og salt. Kna smør, sukker og sjokoladepålegg  med hendene eller stavmikser til en tykk og jevn blanding. Spe vekselvis med det tørre og fløten til du har en føyelig deig. Om den blir for løs, prøv med litt mer mel. Rull til fine baller og legg dem på bakepapir ettersom de blir ferdige. Sett til kjøling en halvtimes tid, til trøflene er faste. Smelt sjokolade i vannbad (i skål i vann i en kjele) og dypp sjokoladeballene i glasuren (bruk to skjeer). Sett sjokoladetrøflene til tørking på bakepapir igjen og strø på hakkede nøtter og eventuelt flaksalt. Du kan også bruke kakepynt, eller kokos. La trøflene stivne i kjøleskapet, der bør de også oppbevares. Latterlig godt! Server til kaffe eller iskald melk. Nyt lydene fra små og store heldiggriser rundt deg!

IMG_1762

Psst! Se også: Brownies uten stekeovn

 

Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s